ZONGORA ISKOLA

Matavovszky Katalin Piroska

zongora tanárnő

06 20 / 289 2678

Zenei gyermekkora

Katalin zenetanulása már fiatal korában elkezdődött.  Öt éves korában a családja zongoráján játszott, sőt komponált is. A rendszeres leckéit nyolc éves korától Kávássy Klára asszony tanította ameddig felvették a Budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémiára.  Kávássy asszony egy csodálatos zongoratanár és egyedülálló személyiség volt.  Úgymint Katalin, ő is magyar származású volt, és természetesen, magyar zenei oktatást nyújtott Katalinnak.  Kávássy asszony zenetanulmányait a Budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián végezte Bartók Béla tanítványaként, diplomáját pedig Dohnány Ernő írta alá.  Kávássy asszony Katalint épp olyan erőteljes zenei technikával tanította, mint Bartók Béla őt. Ugyanezt a zene iránti szeretetét adja át Katalin a saját tanítványainak, mint amit Ö tőle kapott.

Katalin tanulmányai számos versenyben való részvételre is vezettek MTAC nyertes körökben. Több kivalló elismerést kapott előadási alkalmaiban.

Katalin tudatában van annak, hogy milyen egy ambiciózus és érzékeny lelket tanítani. Érti a kényes egyensúlyát a teljesítménynek, de ugyanakkor, fenntartja a zenei tanulmányok iránti tiszteletét és örömét valamint a szeretettel átitatott megosztás csodáját.