ZONGORA ISKOLA

Matavovszky Katalin Piroska

zongora tanárnő

06 20 / 289 2678

Zeneszerző

Matavovszyki Katalin zenei pályafutását Kaliforniában, San Francisco-ban kezdte el. Zenei szerzeményeit guitár és zongora kiséretével adta elő. 1980-ban vokális és zongora kompozíciókat adott elő formális és informális klubokban. 1983-ban csatlakozott az Észak Kaliforniai Jazz Tábor stábjához, ahol zene és tánc tanfolyamokat tartott.  Abban az időben a tábor vezetője Whoopi Goldberg szinésznő volt.

„Számomra a zeneszerzés olyan természetes, mint a mesemondás vagy a regényírás. A zenei nyelvben az a szép, hogy bárki a világon megérti, akármi is az anyanyelve”.

1987-ben Katalin megismerte Steve Kindler híres hegedűművész és zeneszerzőt, aki Jazz, népszerű és New Age darabokat komponált, de a klasszikus zenéén is jártas volt. Katalin csatlakozott az Across the Rainbow Sea album (Át a szivárvány tengeren) és benne együtt énekelte Steve Kindlerel a Plumeria dalt az albumon, amit aztán 1990 adtak ki. A következő évben Steve Kindler tervbe vette a Barefoot (Mezítláb) albumot amelyben hegedült, zenezerzö, és producer ként vett részt.  Ezt az albumot, amit, az elhunyt, Barkclay Henry zenei producerje volt, és amibe Ö is szerepelt.  Katalin, a költői hangja az albumban szereplő Breath is Life darabnak.

1991-ben San Francisco-bán, Katalin egy nyolctagú Jazz együtteshez, a Meridian-hez , csatlakozott ahol saját zene szerzeményeiket adták elő.  Többek közt, a Reborne :, 1988., zongora zeneszerzeményét a zenekarra hangszerelt, James Sterett gitár, és zeneköltő –vel.

https://vimeo.com/album/1476046/video/16911817

1997-ben Dave Berry, Academy Award filmrendező ( ’Star Wars, The Empire Strikes Back’, Special effects; ILM: Industrial Light and Magic) készített egy dokumentfilmet The High Sierra, Reverie néven, ami egy gyönyörű alkotás a Sierra Nevada hegységről. Katalin Matatovszkyt felkérte hogy zongorán játszón Fredrich Chopin zongora szerzeményeit ebben a filmben:  Berceuse in D-flat Major Op.57, Prelude in C#minor, valamint a Nocturne in C# minor.

A következő emberekkel dolgozott együtt:

Steve Kindler: Album: Accross a Rainbow Sea, Plumeria, éneklés.

Dave Berry: Film Documentary: High Sierras, Reverie, klasszikus zongora.

Clay Henry: Album: Barefoot, Breath is Life .  Voice.

Matavovszky Katalin Piroska zeneszerzeményei:

 Zongora zene szerzeményei:  Echos of The Pearl: 1974. In The Heart of Love, 1987., Reborne, 1988., Ocean Prelude and Pasacaglia: 2012., Birdsong Flight., 2013.,

 Szöveges, ének zene, zongora kisérettel, zene szerzeményei: Song of My Mother:, 1974., Children ( Let me Follow You):, 1974., Inseperation:, 1978., Tiger’s Song: 1979., Magdolna’s song: 1984., Lama: 1992., When I Was: 1997., Everything Remains:, ( choral work) 2011.,